Логистичен център

модератор Емил Крумов

Важна особеност в изграждането на логистичния център е неговото местоположение. Радомир в това отношение е с голямо преимущество, имайки предвид двата международни транспортни коридора № 4 и № 8, които минават през него, близостта му до столицата София и близостта до едно от най-големите товарни пристанища в Европа – Солун. Солун е входът на азиатските товари за Европа. Така Радомир може да стане най-голямото сухо пристанище, разпределящо товари по всички дестинации. Наличието и на бившето военно летище на територията на общината, при добри управленски решения, увеличава възможностите за транспорт.

Логистичният център е най-доброто място за приемане, съхранение и разпространение на стоки, защото всички тези дейности са концентрирани на едно място. Той ще съществува и представлява един малък град с всички необходими за съществуването му инфраструктура и комуникации: административен център с митница и банка и възможност за отдаване на офиси под наем, складове (също и под наем), хотел, ресторант, бензиностанция, търговски център, паркинг, сервиз, автомивка, ТИР душове с тоалетни, зелени зони за отдих и т.н. Идеята е да бъде и енергийно независим, използващ зелени възобновяеми източници.

Най-подходящото място в града са бившите казармени помещения, които вече са деактувани и са общинска собственост. Намират се в началото на града, близо до центъра, голяма по площ територия, стигаща до ЖП линията, което идеално ще подпомага дейността, без огромни допълнителни разходи. Лицето на терена гледа към централната градска част, на главен път, и започва с уникална сграда, паметник на културата, която може да оформи визията на целия център. В тази сграда може да се обособи и музейна част, преминаваща към идеята на проекта с включена конферентна зала.

Достъпа до логистичния парк ще бъде с електронни карти, автоматично четене на регистрационните номера, автоматичен контрол на достъпа до всяко едно съоръжение, постоянно видеонаблюдение и охрана, 100% сигурност!

2 Comments

  1. admin август 23, 2015

    … административен център с митница и банка и възможност за отдаване на офиси под наем, складове (също и под наем), хотел, ресторант, бензиностанция, търговски център, паркинг, сервиз, автомивка, ТИР душове с тоалетни, зелени зони за отдих и т.н. …
    Смяташ ли че това поделение е с достатъчна площ за да поеме подобна инфраструктура?

  2. Христо Христов август 25, 2015

    http://tok.bg/radomir-stava-suho-pristanishte-na-solun/
    Явно идеята не е нова, някой може ли да каже каква е причината да не се осъществи?

Вашият коментар