ТРЕТА РАБОТНА СРЕЩА

На 21.08.2015 се проведе третата ни работна среща в Радомир. На срещата присъстваха Емил Крумов, Асен Велев, Пламен Цамбов, Албена Николова, Ина Искренова, Борис Желязков, Нели Николова, Методи Методиев, Соня Гьолска, Мая Попова, Ангел (Гецата) и нашият домакин Емо. Също така имахме и гости – Зари Георгиева от предизборния щаб на Зелените и представител на гражданската квота в партията, както и Димитър Димитров (Дими), съосновател на Уикимедия България, член на Укимиедия Свят и представител на Укипедия пред ЕС в Брюксел. УикиМедия е оператор на сайта Уикипедия – пети по брой посещения сайт в света.) Дими също така е член и на политическото ръководство на ПП“Зелените“. Светлана председател на АБВ-Радомир и Петя заместник председател на АБВ-Радомир. Издадохме извинителни бележки за отсъствието на Вергиния Иванова (имаше рожден ден) и на Христо Топалов (роди му се детенце) – и двамата имат да почерпят следващият път и да си приемат поздравленията!

Асен представи проект на текст за платформа на кампанията, текстът е публикуван в раздел програма. Очакват се коментари по текста и негова окончателна редакция до 28.08.2015 г., както и да се добавят отделните мерки по области.

Дими представи Уикипедия и началото на една уникална идея за сформиране на първият в света местен клуб на Уикипедия-Радомир. Необходимо е темата да се разработи в следващите дни в детайли, което ще е грижа на Дими тук в платформата.

Зари изрази своето впечатление от активността на нашата група, направи съпоставка със сравнително по-слабата гражданската активност в Крумовград, във връзка с много по-сериозни проблеми, например разработване на концесията в находище Адат Тепе, непосредствено до домовете на хората.
Зари декларира от името на ПП“Зелените“, че няма да има намеса в работата на гражданската листа, и ще подпомагат максимално  нашата работа. В подкрепа на казаното от Зари, Дими допълни, че ПП“Зелените“ не поставят дори условие името на партията да бъде изписвано по време на кампанията. ПП“Зелените“ са партия с „отворен код“ и дават възможност на граждани да участват в управлението на своите населени места само срещу две условия – да се пази природата и да не се създават практики за злоупотреби.

Проведохме и разговори с представителите на АБВ за тяхното включване в листата на Зелени сърца и официална подкрепа от АБВ на кандидатурата на Емил Крумов за кмет на Радомир. Предстоят допълнителни разговори с областното ръководство на АБВ и очакваме тяхното становище в понеделник – вторник.

Потвърдиха своето участие в листата още Нели Николова, Борис Желязков, Методи Методиев, Лазарина Искренова (Ина), Соня Гьолска. Пълен списък има тук

От ПП“Зелените“ ни предоставиха бланки за събиране на подписи за регистрация в предстоящите избори, декларация и Серитификат по ЗЗЛД. Бланките са разпределени помежду ни и събирането на подписи започна. Краен срок на първи етап 28.08.2015 г., а на втори етап – 04.09.2015. Тези, които нямат или са ги попълнили, могат да си ги свалят и разпечатат от горните линкове или да минат през Гецата. В бланките подпис могат да поставят всички лица, независимо от адресна регистрация. Подписката е национална.

Следваща среща #4 ще се състои на 28.08.2015 г. (петък) от 18:30 в Магура, гр.Радомир.
На срещата, кандидатите потвърдили своето участие, ще попълним декларации за регистрация в ОИК на предстоящите избори (носете си химикалки със синьо мастило и лична карта, а тези които са с регистрация по настоящ адрес – номер и дата на удостоверението за регистрация).

Вашият коментар